Triksekongens beste SoMe-triks

April 14, 2017
Sosiale medier

Tobias «Becs» 

er en av verdens ubestridte triksekonger og har vunnet alt som kan vinnes i Freestyle fotball. 24-åringen beskrives som den viktigste faktoren bak sportens enorme vekst i inn- og utland. Suksessoppskriften ønsker nordmannen å dele med Facebook og Instagram.​

– Jeg er privilegert som kan reise verden rundt med en fotball i bagasjen og trikse foran et publikum. For fem år siden ville det ikke vært mulig å leve av Freestyle fotball, sier Tobias «Becs».

Parallelt med treningstimene som går med til å utvikle nye spektakulære triks med lærkula, har Tobias brukt mye tid på å dele sin hverdag med sine mange følgere. Dermed har flere fått øynene opp for fotballsjongløren og hver dag mottar han nye forespørsler om oppdrag.

Populær hos sjeikene

@Tobiasfreestyle har gjennom sin Instagram-profil fått mye oppmerksomhet internasjonalt. Blant annet har han blitt invitert og vist frem sine triks på brasiliansk TV foran 50 millioner seere. Men de ivrigste tilhengerne bor ikke i fotballgale Brasil.

– Jeg har vært verden rundt og trikset i ulike arrangementer, men bursdagsfeiringer for sjeiker i Midtøsten er alltid litt spesielt. De elsker show, men jeg må ærlig innrømme at frykten for å knuse en vase inne i palassene alltid er til stedet, sier Tobias og ler.

For det er liten tvil om at suksessen aldri ville vært mulig uten den digitale tidsalderen. Derfor går det mye tid med til å lage nye filmsnutter som deles med følgerne.

Hektisk hverdagIkke bare reiser Oslo-gutten verden rundt, men han har også bygget opp sin egen merkevare. 4Freestyle utvikler utstyr for Freestyle fotball og bestillingene renner inn for gründeren.

– Det blir dessverre ikke tid til mye annet enn reiser, trening, video og 4Freestyle. Merkevaren min er avhengig av at jeg utvikler meg som idrettsutøver og alle de som ønsker å følge meg på Facebook og Instagram. De siste årene har jeg brukt mye tid i sosiale kanaler.

– Jeg har valgt å gjøre alt selv, det har blitt mye prøving og feiling på veien, men nå sitter jeg igjen med en følelse av hva som fungerer for meg, fortsetter han.

Tobias sin suksessoppskrift på digitale medier

Tobias peker på at det finnes mange eminente fotballtriksere og andre talenter ute i verden, men at de aldri blir oppdaget. Suksess i dag er umulig uten fokus på digitale delingskanaler, mener 24-åringen. Derfor deler han gledelig sin suksessoppskrift:

• Twitter fungerer kanskje for Donald Trump, men ikke for meg. Jeg har prøvd, men uten hell.

• Vil du bli oppdaget er det viktig å sette av mye tid til YouTube, Facebook og Instagram. For meg er det en del av jobbhverdagen og her jeg legger grunnlaget for min suksess.

• Vær tålmodig, det tar lang tid å få tusen følgere, og enda lenger tid å få 10.000 følgere. Etter 10.000 går det imidlertid fort oppover.

• Rutiner for når og hvilke tidspunkt man bør legge ut nye poster er viktig. Sørg for at profilen alltid lever, også i ferien. 

• Bruk kommentarfeltet til å svare og gi følgerne en følelse av at de kjenner deg. De er tross alt ditt viktigste publikum.

Ønsker du å vite mer om dette? Bestill en gratis workshop med en av våre rådgivere her. 

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form
Martin Vik

Martin Vik er Head of Content i M51.

Relaterte poster

Hold deg oppdatert

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form